Typecursussen

Leer typen, je hebt er de rest van je leven plezier van!

Typecursussen volwassenen en kinderen

Kwalitekst geeft via haar franchise-contract met Gigakids typecursussen aan kinderen en volwassenen.

Typecursussen 2024

  • KINDEREN: Brinkschool Wageningen (besloten cursus), start september 2024  

Waarom leren typen?

Typen op de computer wordt steeds belangrijker. Voor school moeten kinderen vaak verslagen en werkstukken maken. De kans is groot dat zij later, net als volwassenen, de computer veel gaan gebruiken. Dan is kunnen typen handig en levert veel tijdwinst op!

Leuke teksten en typespellen

GigaKids maakt gebruik van een software programma via internet met leuke teksten en type-spellen, zie www.gigakids.nl. De typecursus bestaat uit 12 lessen van 45 à 60 minuten en wordt in groepsverband gegeven. Zo wordt leren typen gemakkelijk en leuk. Kinderen doen het samen en stimuleren elkaar. Volwassenen werken met Typetrainer. De cursus bestaat uit 6 tweewekelijkse lessen, met tussendoor e-mailcoaching.

Hoe gaat het in zijn werk?

Kinderen/volwassenen krijgen een inlogcode en gaan een tekst overtypen, waarbij het aantal fouten en de typesnelheid in beeld verschijnen. Zij leren blind typen en er wordt o.a. op de houding gelet. De laaste keer is een examen. Bij meer dan 100 aanslagen per minuut krijgen ze een diploma.

Thuis oefenen

Omdat leren typen alleen mogelijk is door het regelmatig te doen, is thuis oefenen belangrijk. Via het speciale software programma kunnen we volgen wat de cursisten thuis doen. Bij Gigakids houden we u als ouders regelmatig op de hoogte van de voortgang.

Kosten

De totale kosten bij Gigakids voor 12 lessen bedragen € 125 - € 135,-.
Kosten Typetrainer € 105,-.